Да овладеем (да победим) тревогите и страха от пандемията с капка релакс

Сигурно изминалата 2020 г ще остане в историята на човечеството като годината на страха. Страх за здравето, страх от контакт с хора, страх за днешния ден, страх за това, което те очаква, страх за бъдещето.

Това подлага на изпитание функционалните възможности на човешкия организъм - физически и психически. И в крайна сметка може да се окаже, че " страхът от вируса" може да бъде толкова вреден за здравето колкото и самия вирус. Стресът, липсата на сигурност и разрушаването на познатите житейски стереотипи се отразяват сериозно както върху самочувствието, спокойствието и увереността на хората, така и върху тяхното здраве. Продължителното състояние на напрежение и тревожност пряко влияят върху имунната система на човек и намаляват нейната способност да се активизира, за да се справи с неблагоприятното влияние на факторите от външната среда. Създава се порочен кръг. Затова можем да си помогнем съвсем естествено - ако се справим с напрежението и тревогата, които са постоянно около нас вече една година ние ще успеем да преминем през пандемичната опасност по-леко.

РОЗАБИОТИКА можем да подпомогне организма да преодолее неблагоприятните условия с помощта на естествени средства, извлечени от българската природа.

И най-ценното, което имаме по земите на България, е розовото масло. От хилядолетия розовото масло се прилага за снемане на стреса и напрежението.

Българско кисело мляко и розово масло в една таблетка

Малко известно е, че един от изследователите на медицинското приложение на розовото масло - д-р Линдли, в своя монография от 1951 г. пише, че може да бъде създадена отделна фармакопея само с продукти от розово масло.

Разнообразното положително влияние върху организма на розовото масло прекрасно се допълва от друг уникален за България продукт - Lactobacillus bulgaricus.

РОЗАБИОТИКА съчетава в една таблетка двете природни съкровища на България и дава възможност да си помогнем сами при състояния на повишена тревожност, стрес и несигурност с естествени средства. По този начин ни помага да бъдем по-добре защитени от влиянието на променената външна среда.

След разтваряне в устната кухина на таблетката РОЗАБИОТИКА, розовото масло, което се съдържа се в нея, оказва благотворно влияние като действа успокояващо и подобрява настроението. Това се дължи на съдържащите се в розовото масло флавоноиди и съединения с антиксидантни свойства. Овладяването на оксидативния стрес включително и в мозъчните клетки, снема напрежението и намалява безпокойството.

От друга страна, полезните бактерии Lactobacillus bulgaricus при попадане в червата възстановяват положителния баланс в чревната микрофлора и активират така наречената Gut-Brain Axis. Взаимодействието с централната нервна система, регулира биохимичните процеси в мозъка и влияе на невро-ендокринните системи, свързани с реакция на стрес и тревожност.

Това комбинирано влияние върху нивата на страх, напрежение и несигурност е изключително полезно в условията на пандемия, тъй като подпомага доброто функциониране на имунната система и помага на организма да се защитава от патогенните влияния на средата.

РОЗАБИОТИКА е една природна възможност да се справим със страха, напрежението и чувството на несигурност в трудното време, в което живеем.